Open dag Vasim 2018

Het zonnige seizoen begint bij De Vasim op zondag 15 april 13:00-20:00 uur.

Vorig jaar blikten we terug op 15 jaar Vasim. Nu is de focus op een duurzame toekomst. We vieren dat er zonnepanelen op ons dak liggen en dat de ontwikkeling van het NYMA-kwartier van start is!

Wanneer deze week het laatste zonnepaneel bevestigd is, zijn de platte daken van het Vasim-gebouw bedekt met bijna 500 panelen. De energie bij ruim 95 Vasimmers wordt hiermee nóg zonniger!

Het NYMA-ontwikkelteam is van start. Nadat eind september het raadsvoorstel Gebiedsvisie NYMA unaniem werd aangenomen, is de weg vrij om het NYMA-kwartier (waarvan het Vasim-terrein deel uitmaakt) te ontwikkelen tot een permante culturele, ambachtelijke broedplaats met een unieke identiteit. Per 1 januari 2018 is kwartiermaker, Maarten de Wolff, aan de slag. Hij is door de gemeente aangesteld om het ontwikkelteam te leiden. Dit team bestaat momenteel uit de gemeente Nijmegen, de kwartiermaker en de Ondernemerscoöperatie NYMA.

De Open Dag wordt een vrolijk, creatief, kunstzinnig, muzikaal, ambachtelijk, sportief, inspirerend, duurzaam en sprankelend event voor jong en oud. Vasimmers en Vasim-connecties betrekken je bij hun werk, creaties en nieuwe plannen. Schroom niet om zelf ook eens een tekenmachine te proberen, de hoelahoep te pakken, een fitnesscircuit te doen, te jongleren of balanceren of een portretfoto te maken. Of ga gezellig met wat leukerds op het terras zitten.

Wissel het dan wel af met sfeer proeven, want er is een boel te zien en te beleven. Wat dacht je van acrobatiekoptredens van Vasim Circus Space, live muziek van Mummy’s a tree, Annahey, Willy Vetsap en Majd Chehayed, Drift-kinderdisco door DJ Slowpoke & dochter, optredens van het Vasim Familietheater, vintage DJ-installatie Donkey Tonk, expositie van werk gemaakt op De Vasim (o.a. Merel Holleboom, Jac Splinter, Montse Hernandez i Sala, Erwin Lubrun, Ger Driessen, Daan van Neerven). Textieldrukkerij Groene Was presenteert een nieuw logo en vernieuwde werkplaats, in de grafische ruimte wordt allerlei moois gemaakt met oude en nieuwe technieken. Kortom; feest voor alle leeftijden.

Nieuwsgierig naar de historie en toekomst van het terrein rondom die NYMA-toren?
Probeer dan een plekje te bemachtigen bij de NYMA Expeditie. Die vertrekt een aantal keren vanaf de NYMA-stand. Daar kan je je tijdens de dag ook aanmelden. Kwartiermaker Maarten de Wolff die het zal je een NYMA-introductie geven.

Om onze zonne-energie te vieren en als voorproefje voor het duurzaamheidsevent Meer Dan Morgen, dat na de zomer bij De Vasim op de planning staat, laten een aantal groene organisaties zien hoe makkelijk verduurzamen kan zijn. De eerste energieneutrale editie van het Drift Festival op ons terrein kan je alvast in je agenda zetten op 9 juni.

De inmiddels jaarlijkse Open Dag van de 16-jarige Vasim heeft een zonnig track record. Zou het weer toch tegenzitten dan zijn er altijd nog de tenten van De Markies en alle ruimte in ons gebouw. Hoe dan ook; gratis toegang. Dat belooft een mooie dag te worden! Vier je mee?

Meer info: www.DeVasim.nl of  www.Facebook.com/cultuurspinnerijdevasim.nijmegen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.