Pak je hobby weer op!

Nieuwe coördinator
Hobbycentum de Nonnendaal draait weer op volle toeren onder leiding van een nieuwe coördinator, Ewout van Grondelle. Ewout studeerde in Nijmegen Social Work maar heeft vervolgens voor een baan op zee gekozen. Uiteindelijk heeft hij zijn anker uitgegooid in de Wolfskuil waar hij sinds 2005 woont. Als coördinator zet hij zich graag in om een veelzijdig en aantrekkelijk cursusaanbod neer te zetten tegen een kleine vergoeding. Gezelligheid en contact staan bij hem hoog in het vaandel.

Nieuwe cursussen
Het Hobbycentrum heeft een uitgebreid cursusprogramma van mozaïeken tot bloemschikken en daar zijn nu drie nieuwe cursussen bijgekomen. De eerste is 3D printen, dit is een productietechniek waarbij de 3D printer een digitaal bestand omzet naar een model dat tastbaar is. Dit model bestaat uit laagjes filament dat de 3D printer op elkaar print. Wil je onderzetters, een mand of speelgoed maken? Je kunt het niet zo gek bedenken of je kunt het maken met een 3D printer!

Een andere nieuwe cursus is sieraden maken. Maak zelf je eigen armbanden, kettingen of oorbellen met de Peyote techniek. Met deze techniek leer je kralen weven zonder weefraam. De cursus wordt elke donderdagochtend gegeven en je kunt instromen wanneer je wilt.

Als laatste is het nu ook mogelijk om zelf fietsen te repareren onder begeleiding van een ervaren fietsenmaker. Dus kom op maandag- of woensdagochtend langs en leer niet alleen banden plakken maar ook je fietsrem vervangen!

Doe het zelf
Voor alle doe-het-zelvers die graag aan hun huis klussen is er onze houtzagerij met diverse machines zoals een Vandiktebank (schaafmachine), een grote zaagmachine, een houtdraaibank, een frees, lintzaag etc. Neem dus je project mee naar het Hobbycentrum en ga aan de slag! Ben je wel een doe- het-zelver maar heb je niks met hout? We hebben ook een metaaldraaibank en je kunt ook bij ons terecht om je kleding of schoenen te repareren.

Om iedereen de mogelijkheid te geven zijn/haar hobby uit te oefenen, is de contributie maar € 60,– per jaar en dan kun je aan alles meedoen. Deelnemers met een minimum inkomen betalen € 40,–. Ook is het mogelijk om van de Meedoenregeling gebruik te maken. Kijk eens op onze website www.hobbycentrumdenonnendaal.nl voor meer informatie over cursussen en contributie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.