Steungezinnen gezocht in Nijmegen West

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. De hulp van een steungezin is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan dan gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. We doen dit in Nijmegen sinds januari vorig jaar en hebben al veel fijne en mooie koppelingen kunnen maken.

Voor een paar gezinnen uit West zoeken we op dit moment een steungezinnen. Zo zoeken we voor een meisje van 6 jaar een vertrouwde plek waar ze geregeld in het weekend welkom is. We denken aan een gezin met oudere kinderen of kinderen die al uit huis zijn. Voor een jongen van 10 jaar zoeken we juist een warm en oprecht steungezin met kinderen van zijn leeftijd. Hij komt dan graag wekelijks of om de week spelen. Ook zoeken we een stel of steungezin voor een actief en vrolijk meisje van 2 jaar. Waar ze om de drie weken in het weekend langs kan komen en op den duur kan blijven logeren.

Zijn jullie het gezin dat er mogelijk voor een van deze kinderen kan zijn? Of spreekt het idee om steungezin te worden je meer in algemene zin aan? Voor meer informatie of aanmelden, kun je contact opnemen met Jiske (06-49960245 / jiske@buurtgezinnen.nl) of kijken op www.buurtgezinnen.nl. Onder het kopje Nijmegen kun je ook meer lezen over de kinderen waarvoor we nu steun zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Kerstmarkt Wolfskuil op 12 december

wo okt 13 , 2021
De vrienden van het Florapark organiseert op Zondag  12  December 2021 van 14.00 tot 20.00 uur een gezellige kerstmarkt in en om de Witte Molen en het Sfeerhuis in het mooie Florapark U kunt een kraam bespreken bij Theo  Hendriks tel 06-25366482 wees er  snel bij om een kraam te […]