Groene Vrijdag op 5 november

Foto Jan Willem de Venster

Zin om Nijmegen weer wat groener en duurzamer te maken? Doe dan op 5 november mee aan Groene Vrijdag! Er is een vintage kledingbeurs, je kunt de gerechten voor de Groene Vrijdagsoep bij elkaar fietsen of deelnemen aan een urban jungle excursie. Ook bouwen we verder aan een bos, delen we voedsel en kun je zelf de handen uit de mouwen steken tijdens opschoon- en plantacties. Samen aan de slag!

Groene Vrijdag is in 2018 ontstaan als afsluiting van het Green Capital jaar en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Het is een dag voor alle Nijmegenaren, met bijdragen van scholen, bedrijven, organisaties, vrijwilligers, gemeente én inwoners. Tijdens deze vierde editie bouwen we weer verder aan een bos, maken we Groene Vrijdagsoep voor de Voedselbank, zijn er weer activiteiten van Operatie Steenbreek en Kleurrijk Groen en gaan we aan de slag tijdens opschoon- en plantacties.

Vintage kledingbeurs

Het programma telt ook allerlei nieuwe activiteiten. Zo organiseren studenten samen een vintage kledingbeurs en fiets je de gerechten voor de Groene Vrijdagsoep bij elkaar. Bezoek een bedrijf dat duurzame kartonnen uitvaartkisten maakt, ga samen met de stadsecoloog op urban jungle excursie of lever je lege flessen in voor bloembollen. Nieuwsgierig hoe het nieuwe Tiny Forest in Lent gaat heten? Kom op Groene Vrijdag naar de onthulling door IVN.

Basisscholen

Ook Nijmeegse basisscholen doen weer mee aan Groene Vrijdag. Boswachter Tim en de afdeling natuur- en milieueducatie van De Bastei dagen kinderen uit hun eigen buitenles te bedenken voor Groene Vrijdag. Ook zamelen scholen weer producten in voor de Voedselbank. En Museum Het Valkhof biedt drie klassen een bezoek aan naar de expositie Rettet den Wald!

Aanmelden

Op de website van Groene Vrijdag kun je je aanmelden voor een activiteit. Hier vind je ook het meest actuele programma, de deelnemende partijen en hoe je een zelf bedachte activiteit in kunt dienen. Reserveer 5 november in ieder geval alvast in je agenda zodat we er op Groene Vrijdag samen voor zorgen dat Nijmegen weer een stukje groener en duurzamer wordt!

 www.nijmegen.nl/groenevrijdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.