Stille herdenking V1-bominslag

Zondag 18 februari a.s. is het 73 jaar geleden dat op de hoek Biezenstraat – Waterstraat bij kloostergemeenschap De Bron van de Zusters Clarissen een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen vier burgers om het leven kwamen en vele anderen raakten gewond in de 26 weggevaagde of zwaar beschadigde woningen. Acht jaar geleden werd door de nabestaanden onder grote publieke belangstelling een plaquette onthult ter herinnering aan de slachtoffers.

Er vindt zondag een stille herdenking aan de slachtoffers plaats, waarbij er voor eenieder gelegenheid is om op eigen wijze hierbij stil te staan. Er worden bloemen en/of kransen gelegd bij de plaquette aan de Biezenstraat in de tuin van kloostergemeenschap De Bron van de Zusters Clarissen. De herdenking begint zondag om 11.15 uur aan de zijde van de Biezenstraat.

Afgelopen jaar is er op initiatief van wijkvereniging Ons Waterkwartier een comité gevormd, die in de nabije toekomst deze herdenkingen gaat organiseren. Daarbij zijn wijkvereniging Ons Waterkwartier, brede school Aquamarijn, Zr. Clarissen van kloostergemeenschap De Bron, fractie Gewoon Nijmegen en fam. Ruijters betrokken.

Namens comité herdenking V1 bominslag Waterkwartier,Ger Hesseling, Yvonne Hendriks en Ruud de Vries (wijkvereniging), Nienke Geurts (brede school Aquamarijn), Ria van Dinther (Zr. Clarissen), Els Stouthamer en Jo Janssen (fractie Gewoon Nijmegen), Familie Ruijters (initiatiefnemer plaquette)

NB in verband met het weekend zullen de leerlingen van groep 8 en begeleiding van Brede School Aquamarijn maandagochtend 19 februari a.s. om 9.30 uur stil staan bij de slachtoffers van de V1 bominslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.