Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

Voor het vijfde jaar op rij staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Al bijna een kwart miljoen Nederlanders hebben de afgelopen jaren meegedaan aan Stoptober. Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de stoppers die 28 dagen ook volhoudt. Dit komt onder andere door de gratis Stoptober-app. En door de  dagelijkse steun van Stoptober via social media. Ook de  de steun  van de stoppers onderling draagt bij aan het succes.

Ambassadeurs

Dit jaar is  actrice- en presentatrice Katja Schuurman één van de gezichten van Stoptober. Samen met presentator Kees van der Spek en Omroep MAX-directeur Jan Slagter doet zij mee aan Stoptober.  Gelegenheidsroker Katja Schuurman wil graag helemaal stoppen. Ze kijkt er naar uit om dit met alle stoppers samen te doen. “Het is een gewoonte waar ik graag vanaf zou zijn. Samen stoppen is fijn, het sterkt in het volhouden. Het gevoel dat je niet alleen bent. En soms even chagrijnig naar elkaar kan kijken en dan elkaar lachend lief omhelzen. Ik ben ook graag een voorbeeld voor anderen, en ook zeker voor mijn dochter.”

Stoptober werkt!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken. Dit is nog niet zo makkelijk. En wat is het juiste moment? Stoptober biedt vanaf 1 oktober positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Want ben je eenmaal door die lastige eerste fase heen? Dan heb je na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

Meedoen aan Stoptober?

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich nu inschrijven via de website www.stoptober.nl. De gratis Stoptober-app is vanaf28 september te downloaden. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.