Vrijwilligerscentrale Nijmegen bundelt krachten met WeHelpen.nl voor coronahulp

De ideeën en initiatieven rond coronahulp zijn overweldigend. Om te helpen die positieve energie te stroomlijnen, werken de VWC Nijmegen en andere vrijwilligerscentrales in de regio samen met de professioneel opgezette coöperatie WeHelpen.nl. De website WeHelpen.nl en met name de matchings-app Whapp zijn krachtige middelen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Snel en veilig hulp bieden en vragen
De coöperatie Wehelpen.nl is gespecialiseerd in het matchen van hulpvraag en -aanbod. Het team van professionele vrijwilligers heeft hier jarenlange ervaring mee. Zij toetsen bovendien dagelijks alle aanbod en vraag op de website en op de app. Ook adviseren ze over het veilig gebruiken van hun dienst. Dit maakt WeHelpen.nl tot dé plek om snel en veilig hulp aan te bieden en hulp te vragen.

Hoe werkt het?
WeHelpen heeft een website: WeHelpen.nl en een app: ‘Whapp’. De app Whapp kun je zien als een snelle matchmaker, te installeren op je mobiele telefoon. De website WeHelpen.nl is te vergelijken met een online marktplaats. Maak snel en makkelijk een account aan, en ga aan de slag.

De app Whapp
Na het downloaden van de gratis app, en het aanmaken van je account kun je hulpvragen stellen en berichten plaatsen. Stel je een hulpvraag? Dan gaat Whapp direct in de omgeving van de hulpvrager op zoek naar iemand die wil helpen. Is er iemand gevonden, dan geeft Whapp een seintje aan de hulpvrager. Ontvang je een hulpvraag op je mobiele telefoon? Dan kun je aangeven of je wel of niet kunt helpen. Is er een match dan maak je samen via een chat-bericht nadere afspraken. Zo wordt elkaar helpen makkelijk en vanzelfsprekend. Kijk voor meer informatie op www.whapp.nl

De website WeHelpen.nl
Op www.wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Op deze website vind je makkelijk een overzicht van vraag en aanbod van hulp.

Voor wie?
Voor iedereen die anderen zonder vergoeding wil helpen. En voor iedereen die ergens hulp bij nodig heeft.

Zegt het voort!
Hoe meer mensen Whapp gebruiken, hoe sneller buurtgenoten elkaar vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.