Wereldlichtjesdag 2023

Een moment om samen, midden in het leven,
licht te maken voor kinderen die worden gemist

Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er dan kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een golf van licht ontstaat. In Nijmegen vindt Wereldlichtjesdag voor de twaalfde keer plaats in de Stevenskerk.

Sinds 1997 wordt elk jaar Wereldlichtjesdag georganiseerd. Het is een dag om een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan een overleden kind. Dat kan ook in Nijmegen. Wie een kaars wil branden voor een overleden kind, is welkom. Dat geldt voor iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin, oom of buurvrouw. Kortgeleden of decennia terug, iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden voor dit kind, kleinkind, broer of zus, vriendje.

Aandacht voor verlies van een kind

Als een kind sterft heeft dat grote impact op de omgeving. Of het nu om een pasgeboren baby of een volwassen kind gaat. In de donkere dagen van december vinden mensen met zeer uiteenlopende verhalen hun weg naar de Stevenskerk. Tijdens een troostrijke bijeenkomst worden kaarsen aangestoken en klinken de namen van de kinderen die worden herdacht. Ook is er een muzikale invulling, onder andere door het Colourful Citykoor.

Organisatie

De organisatie van deze avond is in handen van Stichting Wereldlichtjesdag Nijmegen. Het Radboudumc en de Stevenskerk hebben zich van harte verbonden aan dit initiatief en diverse andere organisaties ondersteunen de bijeenkomst. Een groep vrijwilligers zet zich in om een sfeervolle en troostende avond neer te zetten.

Aanvangstijd

De deuren van de Stevenskerk openen om 18.00 uur. De herdenkingsbijeenkomst start om 18.30 uur.

Aanmelden

Om het intieme karakter van de bijeenkomst te waarborgen en om voor ieder kind dat herdacht wordt, een kaarsje klaar te laten staan, wordt aan bezoekers gevraagd om zich vooraf aan te melden. Dat kan via www.wereldlichtjesdagnijmegen.nl of door te bellen met 06 24900815 (Natascha Prooij).

Op www.wereldlichtjesdag.nl staan ook andere locaties in Nederland waar Wereldlichtjesdag dit jaar plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.