West in Kleuren

In de wijkraad wolfskuil is het idee ontstaan voor een grote kleurplaat met daarop veel bijzondere gebouwen van Nijmegen West. Deze kleurplaat is voor alle kinderen in de wijk, want door je eigen wijk in te kleuren, leer je je omgeving beter (her)kennen. Maar ook ouderen kunnen de kleurplaten gebruiken om elkaar verhalen te vertellen over hun verleden in onze wijk. Dat is het doel. Illustratrice Jenny Poelen, zelf ook uit Nijmegen West, heeft onze ideeën uitgewerkt in een prachtig panorama.

In oktober 2017 hebben we de kleurplaat getest. Groep 4/5 van de Michiel de Ruyterschool is, onder begeleiding van het Activiteitenplein en enkele ouders, gaan fietsen langs de plekken die op de kleurplaat staan. Eerst een uurtje door de Wolfskuil, Heseveld en Hees: naar onder andere de moskee (met uitleg), de Witte molen, het Daniëlsplein en het zwembad. De week daarna naar door het Waterkwartier: het Maasplein (met zijn Romeinse verleden), de Vasim (met een hele leuke rondleiding!), de Honig en de haven. Tot slot kregen alle kinderen nog een lekker broodje bij Bakker De Bie. Het inkleuren van de platen hebben de kinderen op school gedaan. Als extraatje kwam Jeroen, archeoloog en ouder, nog vertellen over zijn vondsten in onze wijk. Wat ons betreft: experiment geslaagd!

We hebben daarom 2000 kleurplaten laten drukken bij Nezzo (onderdeel van Pluryn). We kunnen nu met de hele wijk heerlijk gaan kliederen en elkaar en de omgeving beter leren kennen.

Wil jij deze kleurplaten (kostenloos) gebruiken voor een activiteit in de wijk, laat het dan even weten. We helpen graag!

Roy ten Holder
Wijkraad Wolfskuil
06-13827838

Dit initiatief is tot stand gekomen door Wijkraad Wolfskuil, Activiteitenfonds Oud West en de gemeente Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.