Bomenkap op de Industrieweg

Bij de sportvelden worden tientallen bomen gekapt om twee redenen. 1) Na onderzoek is gebleken dat diverse bomen van binnen uitgehold en dus ziek zijn. Hetzelfde is vorig jaar aan de SCH kant ook onderzocht en er zijn prachtige nieuwe bomen voor in de plaats gezet. Ook aan de zuidzijde worden dan weer nieuwe bomen geplant. 2) Ter plaatse is het hoognodig het fietspad te herstraten, echter door de toename van allerlei vormen van het fiets- en bromverkeer is het zinvol daar waar mogelijk bredere paden aan te leggen.

Twee vliegen in een klap, zou je zeggen. Toch is er natuurlijk ook weerstand tegen het kappen van de bomen, dan verleg je maar het fietspad via de groenstrook naast het voetbalveld.

Zorg hebben over groen is één, begrip hebben voor de zieke bomen en het herplanten van nieuwe bomen is twéé. De handtekeningenactie tot behoud van de bomen is lovenswaardig, maar in dit gegeven een beetje overdreven.

Uitgeholde en rotte bomen aan de kant van het SCH terrein
Tekst: Ruud de Vries
Foto: Dave van Brenk

3 antwoorden op “Bomenkap op de Industrieweg”

  1. Beste Ruud de Vries. Bedankt voor je bijdrage. Ik zou je er graag op willen wijzen dat er een fout in je stukje staat: er is geen voornemen om het fietspad te verbreden. Hiervan is wel sprake geweest, maar dat plan is van tafel. Ook het voornemen om een voetpad naast het fietspad aan te leggen is geschrapt.

    Ik heb begrepen dat de redactie van de Wester nog contact heeft geprobeerd te zoeken met de voorstanders van het behoud van de bomen (waaronder ik). Misschien kan de redactie aangeven op welke manier is gezocht? Er heeft mij in elk geval geen e-mail bereikt.

    Nog een tip aan de redactie: plaats stukken die een mening vertegenwoordigen altijd onder naam van de gene wiens mening wordt uitgedragen. Het geeft geen pas om onder de vlag van journalistiek meningen van particulieren te publiceren, zelfs als het de mening van de oud-voorzitter van een wijkraad betreft.

  2. Wat een subjectief en sturend artikel. Helaas zijn niet alle feiten weergegeven. Er zijn 48 gezonde bomen en twee ‘zieke’ bomen.

    Is de Wester ineens een opiniesite geworden in plaats van informatieve site voor de buurt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.