Aftrap NK Tegelwippen, wip je mee?

Maandag 21 maart is niet alleen het begin van de lente, maar ook de start van het NK Tegelwippen. Nijmegen gaat de strijd aan met Arnhem en zo’n honderd andere Nederlandse gemeenten. Wie de meeste tegels per inwoner wipt, wint de Gouden Tegel. Bij de Wijkfabriek in de Wolfskuil vindt de eerste tegelwipactie van 2022 plaats.

De Wijkfabriek is dé wijkplaats in de Wolfskuil. Hier kun je als buurtbewoner komen bijpraten, lunchen of flexwerken. Ook vinden hier regelmatig culturele en muzikale activiteiten plaats. Maar de Wijkfabriek is ook een centrum dat nog omgeven is door een grote hoeveelheid stoeptegels. Hier komt verandering in! Steenbreek-tuinadviseur Ine Voets heeft een ontwerp gemaakt voor meer groen rondom de Wijkfabriek. En om dit te kunnen realiseren, gaan we samen met wijkbewoners en wethouder Velthuis de eerste tegels wippen op 21 maart, zodat er plaats komt voor bloemen en struiken.

NK Tegelwippen

Het NK duurt van 21 maart tot 31 oktober. Door de stenen te vervangen door groen komen er meer vogels en vlinders in de stad. Ook wordt het ’s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat. Daarnaast knapt de stad ervan op en jijzelf ook! Groen is goed voor je gezondheid. Kortom, groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke stad. En daar kun jij aan meehelpen door mee te doen aan het NK Tegelwippen! Laat je tegels kosteloos ophalen door onze Tegeltaxi wanneer je een groene tuin gaat aanleggen. Of laat je adviseren door een van onze tuinadviseurs, hoe jij jouw tuin het beste kan inrichten. Kijk voor meer informatie op www.steenbreeknijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.