Bibliotheken gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm open

De grotere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen op maandag 18 mei weer hun deuren. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in de bieb terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. Negen kleinere onbemande vestigingen blijven voorlopig nog gesloten.

Vanaf maandag 18 mei kunnen bibliotheekleden weer materialen lenen en inleveren in zeventien geopende vestigingen. Ook kunnen er dan weer materialen worden gereserveerd. Inleveren van materialen kan tot en met 27 mei nog zonder boete. In de nog gesloten vestigingen kunnen leden hun boeken tot een week na heropening boetevrij inleveren. In verband met de veiligheid van medewerkers en bezoekers is het in de geopende bibliotheken nog niet mogelijk om te studeren, te lezen of anderen te ontmoeten. Ook zijn alle activiteiten in de bibliotheek tot 1 september geannuleerd.

Huisregels

In de bibliotheek worden bezoekers verzocht zich te houden aan een aantal huisregels. Dit betekent dat er een maximaal aantal bezoekers in de vestigingen aanwezig mag zijn, bezoekers bij de entree hun handen moeten ontsmetten en hun bibliotheekpas moeten kunnen tonen, iedereen 1,5 meter afstand in acht moet nemen, volwassenen individueel naar binnen mogen en kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding. De publiekscomputers, printers en tablets zijn uitgeschakeld, de wc’s gesloten en de leestafels en werkplekken zijn niet toegankelijk. Wel kunnen bezoekers via de speciale computers de online catalogus raadplegen. Kijk voor een overzicht van alle maatregelen op www.obgz.nl/heropening.

Kleinere vestigingen gesloten

Negen kleinere, onbemande vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid blijven voorlopig gesloten. Hier kan de bibliotheek niet de gewenste maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het gaat om de vestigingen: Angeren, Doornenburg, Haalderen, Millingen aan de Rijn, Ooij, Leuth, Kekerdom, Overasselt en Ewijk. Bibliotheekleden kunnen voor het lenen en inleveren van materialen en ophalen van reserveringen gebruik maken van een geopende vestiging in de buurt.

Afhaalbieb

 Om de heropening van de bibliotheken goed voor te bereiden, sluit per vrijdag 8 mei de Afhaalbieb. Bij de Afhaalbieb konden bibliotheekleden een verrassingspakket met vijf boeken ophalen. Nu de grotere bibliotheken weer open gaan, kunnen leden zélf hun boeken weer uitzoeken. De aanvragen die vóór 8 mei zijn ingediend, worden nog verwerkt.

Dienstverlening aan scholen

Vanaf maandag 11 mei gaan de Bibliotheken op school weer open en wordt de dienstverlening aan het voorschools en primair onderwijs weer hervat. Meer informatie hierover is te verkrijgen via het e-mailadres: educatie@obgz.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.