Canadese winter en oranje lentezon

Filmvoorstelling Nijmegen Blijft in Beeld: CANADESE WINTER EN ORANJE LENTEZON

De succesvolle septembervoorstellingen van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld over de Operatie Market Garden krijgen een vervolg op 4, 5 en 7 februari. Dan gaat het onder de titel ‘Canadese winter en Oranje lentezon’ om beelden uit de periode november 1944 tot en met mei 1945.

Begin november 1944 kwamen de Canadezen de Amerikanen en Britten in het Rijk van Nijmegen aflossen. Ze raakten al snel bevriend met de plaatselijke bevolking. Vanaf januari 1945 nam de geallieerde troepenmacht verder toe vanwege de Operatie Veritable. Deze operatie, waarbij vanuit Nijmegen het Rijnland werd binnengevallen, startte op 8 februari 1945.

Ook na februari bleven de geallieerde militairen een vertrouwd beeld in de Nijmeegse straten. Kort na de Duitse capitulatie brachten koningin Wilhelmina en prinses Juliana een bezoek aan de stad.

Van deze winter en stralende oranje voorjaarszon toont Nijmegen Blijft in Beeld weer een programma vol onbekende beelden. Dat gebeurt in de Steigerzaal van de Lindenberg op dinsdag 4, woensdag 5 en vrijdag 7 februari. Iedere dag zijn er drie voorstellingen: om 14.00, 16.00 en 20.00 uur. Ingang via het Info Centrum WO2.

Toegangsprijs bedraagt € 5,00, excl. € 1,00 administratiekosten aan de kassa of € 1,50 per bestelling via de website http://www.delindenberg.com/theater/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.