Moeten we nog bang zijn voor een hoogwaterramp?

Het is 25 jaar geleden dat Nederland ontsnapte aan een watersnoodramp. Moeten we nog bang zijn voor het water? Welke rampen zijn er eigenlijk echt geweest? En wat is er 25 jaar geleden eigenlijk precies gebeurd?

Historische vereniging Numaga staat op zaterdag 25 januari stil bij de grootschalige evacuatie in 1995 van grote delen van het Rijk van Nijmegen, het Land van Maas en Waal en de Betuwe. ,,Want die periode heeft op veel mensen een grote impact gehad”, stelt een woordvoerder van Numaga.

Te gast is onder meer oud-burgemeester Ed D’Hondt, destijds als coördinerend burgemeester verantwoordelijk voor de evacuatie. Alphons van Winden van  waterpeilen.nl, komt  uitleg geven over de waterstanden uit verleden en heden. Ook te gast zijn bewoners die destijds zelf de biezen moesten pakken of op een andere manier betrokken waren bij de evacuaties.

Hoogleraar literatuur- en cultuurgeschiedenis Lotte Jensen van de Nijmeegse Radbouduniversiteit geeft een lezing over de (watersnood)rampen waar Nederland in het verleden mee te maken heeft gehad. En hoe die (bijna-)rampen ook nu nog van invloed zijn op ons dagelijks leven. Ook worden videobeelden vertoond van 1995 en is er ruimte voor discussie.

De middag over hoogwater vindt plaats op zaterdag 25 januari van 14 tot 16.30 uur in de zaal Bouillon in het Honigcomplex in Nijmegen. De entree bedraagt 5 euro (leden Numaga mogen gratis naar binnen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.