De nieuwe Praatfabriek Podcast

Muziek, columns en mooie herinneringen aan de Vierdaagse

 Op 19 juli 2020 presenteert de Wijkfabriek in Nijmegen de tweede editie van de Praatfabriek Podcast. Deze Wolfskuilse wijktalkshow staat stil bij de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Die kunnen dit jaar helaas niet plaatsvinden, maar als gespreksonderwerp staan ze garant voor fantastische verhalen. Wat is jouw mooiste herinnering aan de Vierdaagse?

Tafelheer is muzikant en entertainer Cees Bastings. Als zijn alter ego Keessie B op zou hij optreden tijdens de Vierdaagsefeesten. Hoe kijkt hij ertegen aan dat het niet doorgaat? En hoe gaat hij deze dagen nu besteden? Verder schuiven columnist en schrijver Stefan van Dierendonck, frituurfan en politicus in de dop Richard Heuveling en woordkunstenaar en zangeres Shanushka La Cruz aan. Daarnaast delen verschillende Nijmegenaren hun mooiste herinneringen aan en ideeën over de Vierdaagse. Het wordt een mooie editie vol nostalgie, humor en fijne muziek die hopelijk het gemis van de Vierdaagse dit jaar iets kan verzachten. Zondag 19 juli wordt de podcast gepubliceerd om 15.00 uur via de Facebookpagina van de Wijkfabriek: facebook.com/WijkfabriekWolfskuil.

 De herinneringen aan de Vierdaagse van verschillende Nijmegenaren verzamelde de Wijkfabriek op 12 en 13 juni in het winkelcentrum aan de Molenweg. Voorbijgangers vertelden hier over hun vrijwilligerswerk, hun grote liefde, mooie stapavonden en hun tijdelijke taxibedrijf. De Wijkfabriek nam de gesprekken op en maakte er een compilatie van die in de podcast te horen is.

De Wijkfabriek is een bewonersinitiatief uit de Wolfskuil in Nijmegen. Op Koninginnelaan 1 – in het oude politiebureau – kunnen bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten in het huiskamercafé Oase, lokale producten kopen in het winkeltje Wijkwaar en deelnemen aan maatschappelijke en culturele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.