Wijkbezoek college van B & W aan de Wolfskuil

Het bijna volledige college van burgemeester & wethouders bracht dinsdag 30 juni een bezoek aan de Wolfskuil. Alleen wethouder Renske Helmer moest wegens ziekte verstek laten gaan. Het was het eerste wijkbezoek van het college in deze Coronatijd. Omdat nog allerlei beperkende regels van kracht waren, werd het gezelschap bewust klein gehouden.

Om 14.00 uur werd iedereen in de Wijkfabriek aan de Koninginnelaan welkom geheten door burgemeester Bruls. Conrad Savy vertelde nog eens over het belang van de Wijkfabriek voor de Wolfskuil en Nicole Peeters, interim directeur van Michiel de Ruyter, sprak over het functioneren van de school in de afgelopen Coronamaanden. Daarna ging het gezelschap in twee groepen naar de hoek Lobeliastraat/Koninginnelaan en naar de Oude Azaleaweg.

Aan de Koninginnelaan vertelden Marilyn Koeijers en Bram Lamberts over een project om bewoners er nog eens op te wijzen het afval goed te scheiden, maar vooral om er geen rotzooitje van te maken waardoor ratten en ander ongedierte feestend vrij spel hebben.

Aan de Oude Azaleaweg ging het over het trapveldje achter de Aldi. Dat trapveld moet verdwijnen. Albert Heijn gaat uitbreiden en pakt de winkelruimte waar nu de Aldi zit erbij. De Aldi krijgt een nieuw pand achter hun huidige winkel. Eerst was de gemeente van plan een nieuw kleiner trapveldje te realiseren binnen de hekken van speeltuin ’t Veldje. Daar is men gelukkig van teruggekomen. Maar waar dan wel? Er wordt nu hardop nagedacht om dit bij de Mariaschool aan te leggen. Tegenover één van de deelnemers aan de rondleiding liet wethouder Vergunst zich ontvallen, dat de verbouwing van de Mariaschool inmiddels van de baan is. Het gaat te duur worden, dus een sloopkogel door het hele gebouw is inmiddels méér dan waarschijnlijk. En dan is er natuurlijk meteen plek zat voor een leuk trapveldje.

De middag werd besloten met een drankje en een hapje in Titus Brandsma. Hier werd van gedachten gewisseld over de herontwikkeling van het stationsgebied en daaraan gekoppeld die vermaledijde parkeernota en de mogelijke invoering van betaald parkeren in de wijk. De vele posters achter de ramen die oproepen om tégen dit voorstel te zijn, waren GroenLinks wethouder Tiemens niet ontgaan. Tiemens, daarin bijgevallen door haar collega en partijgenoot Vergunst, is er van overtuigd dat wanneer het nu niet doorgevoerd het over enkele jaren onvermijdelijk wordt, en dan niet tegen het lage tarief van € 2,50, maar van € 13.50 per maand. Er werd benadrukt dat het niet los kan worden gezien van de bouw van 2000, voor de helft goedkope, woningen in het stationsgebied. Het college besefte inmiddels wél, dat er in de communicatie  naar de wijken toe het een en ander mis is gegaan en ze wil daar op korte termijn wat aan gaan doen. Ook wil wethouder Tiemens nog eens goed bekijken of het gebied waar de gemeente nu betaald parkeren wil invoeren niet wat kleiner kan.

Tekst: Michiel van de Loo
Foto’s: Geert Timmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.