Droomwand 2019 in de Wolfskuil

Eind 2013 is de Droomwand gerealiseerd aan de muur van de Graafse brug met vrolijke, kleurrijke schilderijen door bewoners uit de wijk en groenbeplanting. Dit participatieproject is mede tot stand gekomen door de wijkraad en wijkbeheer van de gemeente Nijmegen.

Er zijn veel positieve reacties gekomen van wijkbewoners en passanten buiten de wijk, en die komen er nog. Het voornemen van de initiatiefnemers Droomwand is dan ook om in mei 2019 de bestaande drie schilderijen te laten vervangen door andere afbeeldingen met onderwerpen uit de wijk. In overleg met een tweetal medewerkers van Bindkracht10 is besloten om een aantal leerlingen van de Michiel de Ruyterschool te vragen om één nieuw schilderij te maken. Aan enkele wijkbewoners met een verscheidenheid aan culturele afkomst wordt gevraagd om gezamenlijk een tweede afbeelding te realiseren. De bedoeling is om het derde schilderij ook te laten vervaardigen door bewoners uit de wijk. De werkgroep heeft zelf een budget ter beschikking gesteld. Dat budget is helaas niet toereikend voor het aankomend gebeuren, voor onderhoud, prepareren en materiaal. Vandaar dan ook dat we een beroep doen op het wijkbudget.

Er is al contact gelegd met de wijkraad Wolfskuil, de Wester, de Wijkfabriek en wijkagent. Allen reageren positief op het nieuwe initiatief.

Tekst: Geert Schiks
Foto’s: Geert Timmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.