Eerste Nederlandstalige uitvoering van Cult-Classic ‘Young Frankenstein’

“Ja, ja, de hele wereld weet wat mijn grootvader heeft gedaan. Maar, zeg nou zelf… Zie ik eruit als een gestoorde gek die in graven gaat lopen spitten op zoek naar verse lijken?” Met deze woorden zal Frederick Frankenstein (lees: ‘Fronkensteen’) zichzelf op 4 t/m 6 oktober voorstellen in de Nederlandstalige versie van ‘Young Frankenstein’. Musicalvereniging Muze heeft hiermee een primeur: nooit eerder is deze musical in het Nederlands opgevoerd!

Het Verhaal

Frederick Frankenstein heeft als succesvolle professor een prima leven opgebouwd in Nijmegen. Toch blijft een ding hem achtervolgen: de verhalen over zijn beruchte grootvader, die volgens de geruchten een wezen uit dood weefsel wist te creëren. De naam Frankenstein word in zijn lessen dan ook niet getolereerd: “Je spreekt het uit als Fronkensteen!” Als zijn grootvader echter overlijd, laat Frederick zijn flamboyante verloofde Elizabeth achter om in Transsylvanië zijn erfenis op te halen. Hier ontmoet hij de gebochelde Igor (lees: ‘Ei-gor’), de knappe Inga (lees: ‘Inga’) en zijn grootvaders oude huishoudster, Frau Blücher (‘hinnik’), die alle drie wel weer eens een echte Frankenstein aan het werk willen zien. Kan Frederick de verleiding weerstaan, of zal hij het werk van zijn gestoorde familie voortzetten door opnieuw een monster te maken? Want een monster maken , wat kan daar nou bij misgaan?

De Musical

De musical ‘Young Frankenstein’, geschreven en geregisseerd door Mel Brooks, is een musicalversie van Brooks’ eerdere komediefilm met dezelfde naam. Het stuk is een parodie op oude horrorfilms, vol met typisch Amerikaanse humor die vaak zo flauw is dat het bijna pijn doet, vooral als je er dan toch om moet lachen. Daarnaast heeft de musical erg goede muziek (zoals de klassieker ‘Roll in the Hay’ uit de originele film), die live zal worden gespeeld door enkele leden van het ‘Theater Orkest Brabant’. Dit alles zal plaatsvinden op 4,5, en 6 oktober in De Vasim, een oude (en griezelige) Fabriekshal vlak langs de Waal in Nijmegen.

Over Muze

Musicalvereniging Muze is een Nijmeegse amateurvereniging met 24 leden. De relatief nieuwe groep speelde vorig jaar de musical ‘Grand Hotel’, waarvoor ze de longlist van de ‘Amateur Musical Awards’ haalde. ‘Young Frankenstein’ wordt Muze’s 5e musicalproductie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.muze-nijmegen.nl/kaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.