Grote meerderheid tegen betaald parkeren in de Biezen

Na verschillende verzoeken om betaald parkeren in te voeren heeft de gemeente Nijmegen vorig jaar een parkeerdrukonderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Biezen te maken heeft met een zeer hoge parkeerdruk. In de periode van eind november tot en met 15 december 2017 hebben we daarom een deel van de wijk de Biezen gevraagd om een enquête over de invoering van betaald parkeren (met vergunning) in te vullen.

Afgelopen maanden heeft de gemeente onderzocht of bewoners en ondernemers betaald parkeren willen in een deel van de Biezen. Minder dan de helft van de ondervraagden heeft meegewerkt aan het onderzoek. Daarmee is de uitslag niet representatief. 88 procent van de mensen die wel reageerden willen bovendien geen betaald parkeren in de wijk. Er komt nu dus geen betaald parkeren in de Biezen. Het onderzoeksbureau Ecorys heeft in opdracht van de gemeente Nijmegen de uitslag van de enquête in een rapport verwerkt. Dat rapport kan u hier inzien.

3 antwoorden op “Grote meerderheid tegen betaald parkeren in de Biezen”

 1. Dit betekend dus dat bewoners die dagelijks de ergernis ervaren door de steeds groter wordende parkeerproblematiek nog steeds auto’s van vreemden voor de deur krijgen en zelf diens auto met de boodschappen bij buurtgenoten een stuk verderop moeten parkeren.
  Precies zo bij Medisch Centrum Oud-West (Gezondheidscentrum) aan de Marialaan 250/350. Mensen die slecht ter been en of ziek zijn kunnen daar vaak geen parkeerplaats vinden omdat er reeds langparkeerders staan.
  Gemeente Nijmegen communiceert helaas niet wat de kosten voor bewoners voor een ontheffing blauwe zone zou zijn. Hoge kosten en het idee dat familie en vrienden dure parkeerkaartjes moeten kopen om op bezoek te kunnen schrikt bewoners af.
  Als Gemeente Nijmegen de kosten voor een ontheffing voor bewoners laag houd zijn bewoners in de Biezen en Wolfskuil (Koninginnelaan e.o.) van die parkeer ellende af en alle daarmee gepaard gaande verkeersbewegingen.

  Op naar Blauwe zones in De Biezen en achter CS-Nijmegen.
  https://www.blauweparkeerschijf.nl/c-2751854/regels-parkeerschijf/

 2. De gemeente had zich dit debacle kunnen besparen. Tijdens de infoavond bleek al dat het onderzoek naar de parkeerdruk op slechts drie en dan ook nog niet-representatieve meetmomenten was gebaseerd en dat de aanvragers enkel de bedoeling hadden een parkeervergunning voor een deel van de Voorstadslaan voor ogen hadden. Als ze hadden geweten dat de vergunning zou gaan gelden voor de hele wijk De Biezen zouden ze er zeker niet aan zijn begonnen. Tijdens de infoavond bleek tevens dat de stemming massaal tegen het voorstel was. Was het niet mogelijk geweest de enquete toen alsnog af te blazen? Het zou de gemeente een afgang en de kosten van een ongetwijfeld duur onderzoeksbureau hebben bespaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.