Hartverwarmende invulling Bullekes feur jou!-actie

Teun en dochter Filou aan de slag voor de Bullekes feur jou!-actie in Wolfskuil. Foto: David van Haren

De afgelopen week zijn er in negen Nijmeegse wijken minstens tienduizend bloembollen de grond in gegaan. Bindkracht10 en Operatie Steenbreek Nijmegen wilden de bollen deur-aan-deur uitdelen tijdens de Bullekes feur jou!-actie. Door de lockdown kon dat niet doorgaan, maar dankzij de enorme daadkracht van de opbouwwerkers van Bindkracht10 én de inzet en creativiteit van allerlei andere partijen en inwoners ontstonden hartverwarmende alternatieven. Zo konden de bollen toch op tijd de grond in.

In een gezamenlijke actie zouden welzijnsorganisatie Bindkracht10 en Operatie Steenbreek Nijmegen zakjes bloembollen uitdelen én inwoners wijzen op de Stip-lijn. Met de Bullekes feur jou!-actie wilden ze zo twee vliegen in één klap slaan: kijken wie hulp nodig heeft en wie meer groen in de wijk wil. De actie was bedoeld als vervolg op de geslaagde Bluumkes feur jou!-actie van afgelopen voorjaar.

Door de lockdown moest er snel een ander plan komen, want de bollen moesten nu de grond in. Allerlei partijen sloegen de handen ineen om dat voor elkaar te krijgen. Zo kregen bewoners die al aan groene plannen werken bloembollen voor boomspiegels of groenstroken in hun wijk. Ook gingen er bollen de grond in rondom een woningencomplex van woningbouwcorporatie Portaal. Wijkverpleegkundigen hebben zakjes met bloembolletjes meegenomen naar de mensen die zij verzorgen. En ook vrijwilligers van Stip, moestuinders en deelnemers van Welzijn op Recept kregen bolletjes. Tot slot zijn er bloembollen in de vorm van een hart geplant in de openbare ruimte in Dukenburg en in Nieuw-West. Dat wordt genieten in het voorjaar!

De bollen zijn allemaal zogenoemde verwilderingsbollen. Dat zijn winterharde bollen die ieder jaar terugkomen en vermeerderen. De meeste soorten bloeien in het vroege voorjaar en bieden zo voedsel voor de bijen en andere insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.