Ingezonden brief over het parkeerbeleid in West

Betaald parkeren in de Krayenhofflaan

Wethouders Harriët Tiemens (GroenLinks) is verantwoordelijk voor onder andere het parkeerbeleid in de stad en wethouder Noël Vergunst (ook GroenLinks) voor de stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Onderstaande ingezonden mail is van een aantal leden van de wijkvereniging en is gericht aan vooral deze twee wethouders naar aanleiding van het nieuwe parkeerbeleid wat de gemeente wil invoeren.

————————————————————————————————————————

Geachte fractie van GroenLinks,

Als je met uitspraken komt zoals wethouder Tiemens: ‘ook al zeggen de wijken nee, betaald parkeren komt er’ of als wethouder Vergunst zegt: ‘bewoners moeten nu beslissen, anders betalen ze straks het volle tarief,’ dan snap je als wethouders niet wat participatie en communiceren inhoudt. Wij als bewoners vinden dit dwingen.

De gemeente heeft de mond vol over betrokkenheid. Er zijn tien wijken ontevreden over de participatie en de manier van, of eigenlijk het ontbreken van communiceren door de gemeente. Het parkeerbeleid is hier nog maar één voorbeeld van.

Wij, als wijkbewoners, snappen niet dat we moeten betalen voor iets waar men geen last van heeft. Met de bewoners die wel overlast ervaren, moet de gemeente in overleg treden om tot een oplossing te komen.

GroenLinks geeft als informatie, dat bij nieuwbouw ook een parkeerbeleid hoort, maar de rekening wordt nu neergelegd bij de mensen die er al lang wonen.

GroenLinks geeft aan, dat er rondom de Hezelpoort, en bij de voormalige Honig-fabriek betaalbare sociale huurwoningen komen. Echter aan de Handelskade en in het Waalfront, kijk naar Batavia, zijn meer en vooral dure koopwoningen gebouwd. Niet voor de gewone Waterkwartierder. Er komen aan de Weurtseweg totaal 320 appartementen, waarvan 169 huurappartementen, 30 beleggingsappartementen met een huur van 950 Euro, en 122 koopappartementen. Er wordt geen rekening mee gehouden dat deze bewoners hun auto willen parkeren. Wij als bewoners snappen niet dat wij met een verkapte parkeerbelasting mee moeten betalen om deze dure woningen te bouwen.

Ook horen wij niets van de gemeente over hun blunder bij de uitkoop van Hilckman waar miljoenen verlies is geleden, Door deze blunder moeten de huren en koopprijzen omhoog.

Ook zegt GroenLinks, dat bewoners voor € 250 hun auto voor hun deur kunnen parkeren, maar dat is de mensen op het verkeerde been zetten,. Bewoners kunnen in de toekomst hun auto parkeren in het parkeergebied, maar dat wil niet zeggen dat bewoners voor hun deur kunnen parkeren. Dat is de  echte waarheid. Ook lezen we regelmatig in de Gelderlander dat de gemeente parkeren in het centrum gaat inkrimpen. Het tekort wat zo in de begroting ontstaat wil GroenLinks via betaald parkeren door de bewoners laten betalen.

Eén reactie op “Ingezonden brief over het parkeerbeleid in West“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.