Kerstlichtjestheater in de Boskapel

Zeven jaar geleden, in december 2012, organiseerde de CGKV Nijmegen voor het eerst een kerstlichtjestocht rondom de Boskapel en in het Augustijnenbos. Dit was een groot succes! Daarom wordt deze tocht sindsdien ieder jaar opnieuw georganiseerd. Op de zaterdag  voor kerst volgen vele bezoekers via honderden kaarsjes een sfeervolle route waarbij het kerstverhaal wordt verteld en uitgebeeld. Een groot aantal vrijwilligers uit allerlei kerken speelt hierbij een rol als figurant of muzikant en ieder jaar komen hier honderden mensen uit heel Nijmegen en omstreken op af.

Dit jaar organiseert de CGKV wederom een kerstevenement, nu in theatervorm! In de Boskapel wordt een aantal korte, sfeervolle voorstellingen opgevoerd met veel muziek. Daarna lopen de bezoekers zelf de tocht naar Bethlehem, naar de stal. Daar kunt u Jozef en Maria met het kindje Jezus in levende lijve ontmoeten. Natuurlijk ontbreken daarbij de sfeervolle kaarsjes die de looproute markeren en de vuurkorven niet.

Het Kerstlichtjestheater vindt plaats op zaterdag 22 december van 18:00 tot 20:00 uur. Ieder half uur start er een nieuwe voorstelling. De laatste voorstelling begint rond 20.00 uur. Vooraf verzamelen de bezoekers zich op het plein van de Boskapel en worden ze meegenomen naar het begin van onze jaartelling, de tijd waarin het kerstverhaal speelde.
Na de voorstelling en het bezoek aan de stal is er voor iedereen gelegenheid om op het plein voor de Boskapel een glaasje glühwein of warme chocolademelk te drinken. U kunt daar gezellig napraten terwijl de vuurkorven u verwarmen en de kaarsjes voor het kerstlicht zorgen. Ook kunt u genieten van de muzikanten die voor u zingen en spelen. Kortom, het wordt een belevenis voor jong en oud!
Wat voor weer het ook is, het kersttheater gaat door. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Deelname is gratis voor iedereen. We adviseren om vanwege de verwachte drukte lopend of met de fiets te komen.

Wanneer, wat, waar?
•       Zaterdag 22 december 2018
•       Tijd: tussen 18:00 en 20:00 start er ieder half uur een voorstelling
•       Locatie: Boskapel (Graafseweg 276, Nijmegen)
•       Toegang: gratis

Tip: kinderen kunnen ’s middags een lampion maken voor de avond! Van 13:30 tot 15:00 uur in de Boskapel (Graafseweg 276). Aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.