Lunterse Beekstraat wint Buurttafelprijs

Maandag 3 september was het feest in de Lunterse Beekstraat. Om 14.00 uur werd er een grote tent de straat in gereden en opgezet en daarin werden lange tafels met banken geplaatst. Even later volgde een blauwe foodtruck en twee cateringauto’s. De tafels werden gedekt, er waren lampjes en lampionnetjes en om 18.00 uur konden alle bewoners van de Lunterse Beekstraat aanschuiven.

Waar hadden ze dat aan te danken? Twee bewoners in de straat, Margreet de Nijs en Martien Folmering, wilden iets leuks organiseren in de straat rondom de burendag. Ze gingen wat surfen op internet en stuitten op een actie van Aviko. Men hoefde alleen maar aan te geven waaróm je graag de Aviko Buurttafel in de straat wilde hebben om kans op de prijs te maken. Margreet schreef dat ze al 22 jaar in de Lunterse Beekstraat woonde, dat het vroeger heel gezellig was, de mensen vriendelijk en vaak op straat waren, maar dat dit de laatste jaren steeds minder geworden was. Ze hoopte dat de Buurttafel de gezelligheid van voorheen weer terug zou kunnen brengen.

Dat was voor de aardappelboer voldoende reden om met de Buurttafel foodtruck naar Nijmegen te laten komen en de Lunterse Beekstraat was een van de veertig straten die hierbij uitverkoren werden. Willy Werts, een andere bewoner, had op de valreep nog geregeld dat de hele straat werd schoongemaakt.

De gerechten waren – hoe kan het ook anders – aardappel gerelateerd, zoals rösti, aardappelkroketjes, friet, maar ook pizza en hamburgers. Er waren in totaal zeven voorgerechten en het toetje was hangop met zoete aardappel. Twee koks bereidden al dit eten en nog eens twee serveersters zorgden dat niemand iets te kort kwam.  Ook de drank, bier, wijn en fris was gratis. Aviko regelde ook alle gemeentelijke vergunningen en er was stemmige livemuziek van een gitarist.

Drie huizen aan de Lunterse Beekstraat, dat is zo’n 10%, lieten dit buitenkansje aan zich voorbijgaan. Margreet en Martien kijken heel tevreden terug op de dag en zijn blij dat nu de hele straat elkaar weer kent. Voor volgend jaar bedenken ze weer iets anders!

Tekst: Michiel van de Loo
Foto’s: Dave van Brenk

(Klik op een foto voor een grotere weergave)

Eén reactie op “Lunterse Beekstraat wint Buurttafelprijs“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.