‘Kuultuur’ voor ons allemaal

Derde editie van Kuulturele Zondag in de Wolfskuil

Op 9 juli 2023 vindt de Kuulturele Zondag plaats. Tijdens dit gezellige mini-festival in de Wolfskuil kunnen wijkbewoners en andere geïnteresseerden genieten van kunst en cultuur uit de wijk. Er is een straatexpositie, livemuziek, een portretworkshop, een theatervoorstelling en een expositie met portretten van wijkbewoners door Sanne Stuur.

De ‘Kuulturele Zondag’ vindt voor de derde keer plaats. Het gezellig mini-festival, dat georganiseerd wordt door de Wijkfabriek, viert kunst en cultuur in de wijk Wolfskuil in Nijmegen. Het festival vol muziek, theater en beeldende kunst is van en voor wijkbewoners. De ‘Kuulturele Zondag’ is 9 juli van 12.00 – 16.00 uur en de toegang is gratis.

Straatexpositie
Aan de Nieuwe Nonnendaalseweg vindt een buitenexpositie plaats tussen de Wijkfabriek en het Hobbycentrum. Achter de ramen en in de voortuinen kunnen bezoekers kunstwerken bewonderen. Sommige bewoners delen eigen werk, anderen stellen hun raam beschikbaar voor kunst van andere kunstenaars.

Festival
Bij de Wijkfabriek is een hoop gezelligheid te vinden. Er is livemuziek door de bands stereotoren en Soul & Pepper, er zijn workshops voor volwassenen en kinderen (door Bindkracht 10) en er vinden interviews plaats. Verder is een bijzondere toneelvoorstelling van ‘SpelmagR’zijn’ te zien en kunnen bezoekers een ritje door de wijk maken met de riksja van ‘Fietsen alle dagen’. Tegen een geringe vergoeding is er ook lekker eten en drinken te krijgen.

Expositie Wijkgezichten
Binnen in de Wijkfabriek zijn de schilderijen te zien van kunstenaar en wijkbewoner Sanne Stuur. Zij heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een mooie collectie van portretten van buurtbewoners. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Wellicht zien bezoekers nog een bekend gezicht.

De Wijkfabriek nodigt iedereen uit om de creativiteit van en in de Wolfskuil te komen vieren. ‘Kuultuur’ is voor ons allemaal!

De Wijkfabriek is een bewonersinitiatief uit de Wolfskuil in Nijmegen. Op Koninginnelaan 1 – in het oude politiebureau – kunnen bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, lokale producten kopen in het winkeltje Wijkwaar en deelnemen aan maatschappelijke en culturele activiteiten. Ideeën van wijkbewoners worden omarmd en ontwikkeld en vervolgens door de wijk gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.