Poort Schraven krijgt plek in nieuwbouw Waalfront

2

Afgelopen week is men begonnen met de sloop van de oude woningen aan de Weurtseweg, waar voorheen transportbedrijf Schraven zat. De oude poort van dat bedrijf blijft bewaard en zal later een nieuwe plek krijgen.

De firma startte in 1920 aan de Weurtseweg en begon toen nog met paard en wagen. Men vervoerde zand, grind en klinkers voor de gemeente Nijmegen die destijds de straten ging verharden. In 1945 werden de paarden vervangen door gemotoriseerde voertuigen en schafte men de eerste Mack, Dodge en GMC vrachtwagens aan. Later verzorgde men ook verhuizingen en werden de wagens nog een maatje groter en de poort te smal. Schraven verhuisde naar de Lindenhoutseweg. Later kwam in het pand een lasergame bedrijf en café. De laatste huurder was het Cultuurhuis van de Stad.

Op de plek zijn sociale huurwoningen gepland.

2 thoughts on “Poort Schraven krijgt plek in nieuwbouw Waalfront

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Open speelavond Badminton voor mensen met een verstandelijke beperking

di feb 27 , 2018
Afgelopen jaar is BC Mariken te Nijmegen gestart met badminton voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Iedere dinsdagavond van 19:00 – 20:00 wordt een training verzorgd in de Jan Massinkhal. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau spelen, onder begeleiding van een gediplomeerde trainer en een aantal […]