Samen regenpijpen afkoppelen op Groene Vrijdag!

Foto: Jasper Maars

Op Groene Vrijdag 6 november 2020 helpt het team van Pijpenkappuh bewoners van Nijmegen gratis met het afkoppelen van de regenpijp. Waarom is afkoppelen belangrijk? Het klimaat veranderd. Daardoor hebben we vaker te maken met periodes van droogte maar óók met flinke hoosbuien. Het regenwater komt grotendeels in het riool terecht. Daardoor kan het riool overbelast raken met als gevolg: straten die blank staan, ondergelopen kelders en natte voeten. Daar kunnen we met elkaar wat aan doen: de regenpijpen afkoppelen van het riool!

Met het afkoppelen van de regenpijp krijgt het regenwater de ruimte om in de tuinen weg te lopen en in de grond te zakken. Het regenwater kan je ook opvangen in een regenton en vervolgens gebruiken om de tuin te besproeien. Ook helpt het afkoppelen tegen droogte.

Hoe meer huizen en gebouwen we afkoppelen, hoe beter we zijn voorbereid op de veranderende weersomstandigheden!

Hoe gaan we het doen

Op 6 november, Groene Vrijdag, staat een heel team voor je klaar om te helpen met het afkoppelen van de regenpijp. Gratis en voor niets! Vooraf komt een deskundige langs om te kijken hóe de regenpijp kan worden afgekoppeld en waar het regenwater naar toe kan worden geleid. Achteraf vindt de controle plaats of het allemaal goed is uitgevoerd. Het team van Pijpenkappuh zorgt voor materiaal om de regenpijp netjes mee af te zagen en af te werken. Mocht je een regenton willen, moet je deze vooraf wel zelf kopen.

Doe je mee?
Ben je huiseigenaar en wil je vrijdag 6 november gratis hulp bij het afkoppelen? Ga dan naar de website www.pijpenkappuh.nl  voor informatie en meld je aan via info@pijpenkappuh.nl!

Ben je huurder? Dan heb je eerst schriftelijk goedkeuring nodig van de eigenaar of woningcorporatie. Het subsidiebedrag is voor jou. Wanneer je goedkeuring hebt, meld je dan ook aan bij Pijpenkappuh.

Het afkoppelen liever zelf regelen? Dat kan mét subsidie. Dit regel je via www.nijmegen.nl/diensten/subsidies

De actie Pijpenkappuh is een initiatief van Operatie Steenbreek Nijmegen in samenwerking met Lentekracht en Rainbeer.

Wietse Visser,  wietse@rainbeer.nl, tel:  06 – 120 48 666

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.